Direktlänk till inlägg 15 januari 2009

Swedish version - Spätzle

Av Josefin - 15 januari 2009 09:45
http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.803827

Check out this "film"!


Hittade det här receptet av en slump och detta tycker jag att ni kan prova. Spätzle är tyskens svar på pasta och kommer från "Schwabenland" (ligger runt omkring Stuttgart) och människor härifrån sägs vara som smålänningar - sparsamma! Spätzle med linser, savoykål, svamp och salladsost hittar du på recept.nu!


Habe heute dieses Rezept gefunden und das könntet ihr gern probieren. Problem mit Schwedisch? Übersetzung kommt hier:


Anzahl von Portionen:/antal portioner 4

Zutaten/ingredienser

Spätzle
4 Eier/ägg
200 g Weizenmehl/vetemjöl
1 EL Rapsöl/1 msk rapsolja
Salz/salt
Muskatnuss, gerieben/muskotnöt, riven

1/4 Wirsingskopf/en fjärdedel av ett savoykålshuvud
1 DL rote Linsen/1 dl röda linser
150 g Salatkäse (z. B. Fetakäse)/salladsost (t. ex. fetaost)
0,5 Liter Pilze (Pfifferlinge, Waldchampignons, Shitake)/0,5 l svamp (kantareller, skogschampinjoner, shitake)

1 Zwiebel/gul lök
2 EL Butter/2 msk smör
1 DL Crème Fraiche mit französischen Gewürzen (13 % Fett)/1 dl crème fraiche med franska örter (13 % fett)
Brot/bröd


Wie man es macht musst ihr selber übersetzen oder nur versuchen, aber wie man Spätzle macht muss ich euch nicht erzählen. Wenn du nicht weiss, dann habe ich einen Film. Davids Spätzlefilm!

Gör så här

1. Knäck äggen i en bunke, tillsätt mjöl, olja, salt och muskot. Vispa tills ”bubblor” uppstår cirka 3 minuter.

2. Driv spätzledegen genom en potatispress altentaivt spätzlejärn ner i kokande lättsaltat vatten. Koka i crika 1 minut, häll av i durkslag och spola kallt.

3. Skär savoykålen i portionsbitar och förväll i lättsaltat vatten. Koka linserna enligt förpackningens anvisning. Tärna salladsosten.

4. Borsta och rensa svampen, skär i mindre bitar. Skala löken och skär i skivor. Fräs svamp och lök i smör tills svampen blivit gyllenbrun och förlorat all vätska.

5. Fräs upp spätzlen tillsammans med svampen, savoykålen och linserna. Tillsätt salladsosten och crème fraiche. Servera rykande varmt med gott bröd.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefin - 7 augusti 2012 09:12

I saw these agora in a Ecco store in Aachen and wanted to but them all, but it was 31 degrees......

Av Josefin - 21 juli 2012 15:29

Looks good doesn't it?

Av Josefin - 20 juli 2012 18:41

Today we're eating our own potatoes. Yippie yeah!

Av Josefin - 20 juli 2012 18:39

Today we're eating our own potatoes...

Av Josefin - 19 juli 2012 22:46

Had some friends over för dinner - bbq - and it was so nice to see them again. In the summertime everything is so much easier. Sitting outside, children playing in the garden. A perfect night if it wasn't for the mosquitos :-(...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards