Direktlänk till inlägg 15 januari 2009
Check out this "film"!
Hittade det här receptet av en slump och detta tycker jag att ni kan prova. Spätzle är tyskens svar på pasta och kommer från "Schwabenland" (ligger runt omkring Stuttgart) och människor härifrån sägs vara som smålänningar - sparsamma! Spätzle med linser, savoykål, svamp och salladsost hittar du på recept.nu!
Habe heute dieses Rezept gefunden und das könntet ihr gern probieren. Problem mit Schwedisch? Übersetzung kommt hier:
Anzahl von Portionen:/antal portioner 4
Zutaten/ingredienser
Spätzle
4 Eier/ägg
200 g Weizenmehl/vetemjöl
1 EL Rapsöl/1 msk rapsolja
Salz/salt
Muskatnuss, gerieben/muskotnöt, riven
1/4 Wirsingskopf/en fjärdedel av ett savoykålshuvud
1 DL rote Linsen/1 dl röda linser
150 g Salatkäse (z. B. Fetakäse)/salladsost (t. ex. fetaost)
0,5 Liter Pilze (Pfifferlinge, Waldchampignons, Shitake)/0,5 l svamp (kantareller, skogschampinjoner, shitake)
1 Zwiebel/gul lök
2 EL Butter/2 msk smör
1 DL Crème Fraiche mit französischen Gewürzen (13 % Fett)/1 dl crème fraiche med franska örter (13 % fett)
Brot/bröd
Wie man es macht musst ihr selber übersetzen oder nur versuchen, aber wie man Spätzle macht muss ich euch nicht erzählen. Wenn du nicht weiss, dann habe ich einen Film. Davids Spätzlefilm!
Gör så här
1. Knäck äggen i en bunke, tillsätt mjöl, olja, salt och muskot. Vispa tills ”bubblor” uppstår cirka 3 minuter.
2. Driv spätzledegen genom en potatispress altentaivt spätzlejärn ner i kokande lättsaltat vatten. Koka i crika 1 minut, häll av i durkslag och spola kallt.
3. Skär savoykålen i portionsbitar och förväll i lättsaltat vatten. Koka linserna enligt förpackningens anvisning. Tärna salladsosten.
4. Borsta och rensa svampen, skär i mindre bitar. Skala löken och skär i skivor. Fräs svamp och lök i smör tills svampen blivit gyllenbrun och förlorat all vätska.
5. Fräs upp spätzlen tillsammans med svampen, savoykålen och linserna. Tillsätt salladsosten och crème fraiche. Servera rykande varmt med gott bröd.
I saw these agora in a Ecco store in Aachen and wanted to but them all, but it was 31 degrees......
Today we're eating our own potatoes. Yippie yeah!
Had some friends over för dinner - bbq - and it was so nice to see them again. In the summertime everything is so much easier. Sitting outside, children playing in the garden. A perfect night if it wasn't for the mosquitos :-(...
| Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
| 1 | 2 | 3 | 4 |
||||||
5 |
6 | 7 |
8 | 9 |
10 | 11 | |||
| 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 |
20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
|||
| 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
||||
| |||||||||