Direktlänk till inlägg 4 mars 2009

Kålrotslåda/Kohlrübenauflauf

Av Josefin - 4 mars 2009 22:30

Något finskt för ovanlighetens skull:

Ausnahmsweise was Finnisches:


1 kålrot/Kohlrübe

 vatten/Wasser

1 tsk salt per liter vatten/TL Salz pro Liter Wasser

1/2 dl ströbröd/DL Paniermehl

1 dl grädde/DL Sahne

1 tsk salt/TL Salz

1/2 tsk riven muskotnö/TL geriebenen Muskatnuss

2 ägg/Eier

1 msk margarin eller smöt/EL Margarine oder Butten

c:a 1/2 msk ströbröd/ca. 1/2 EL Paniermehl


Ugn 175 grader

Skala kålroten, skär den i tärningar och koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk (30-45 minuter)

Låt ströbrödet svälla i grädden

Slå av kokvattnet och mosa kålroten med purépress, potatisstöt eller elvisp

Blanda moset med det svällda brödet, de uppvispade äggen, salt och muskonöt

Häll blandningen i ett smort ugnssäkert fat, klicka över matfettet och strö över lite ströbröd

Grädda i nedre delen av ugnen i c:a en timme


Kålrotslådans hemland är Finland, där den äts speciellt till julen. Stekt fläsk eller bräckt korv är gott att servera till.

*************************************************

Ofen 175 Grad

Die Kohlrübe schälen, würfeln und in leichtgesalzenem Wasser kochen bis es weich ist (30-45 Minuten)

Paniermehl und Sahne mischen und stehen lassen

Kochwasser weggiessen und die Kohlrübewürfeln mit Püreepress, Kartoffelstoss oder "elvisp" "zerdrücken"

Die Püree mit dem Paniermehl, den geschlagenen Eiern, Salz und Muskatnuss mischen

Alles in einen ofenfesten Form giessen, Margarine/Butten drauflegen und Paniermehl rüberstreuen.

Für eine Stunde im niedrigen Teil vom Ofen stehen lassen


Finnland ist die Heimat des Kohlrübenauflaufs, wo der besonders zu Weihnachten gegessen wird. Wir haben Bacon dazu gegessen.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefin - 7 augusti 2012 09:12

I saw these agora in a Ecco store in Aachen and wanted to but them all, but it was 31 degrees......

Av Josefin - 21 juli 2012 15:29

Looks good doesn't it?

Av Josefin - 20 juli 2012 18:41

Today we're eating our own potatoes. Yippie yeah!

Av Josefin - 20 juli 2012 18:39

Today we're eating our own potatoes...

Av Josefin - 19 juli 2012 22:46

Had some friends over för dinner - bbq - and it was so nice to see them again. In the summertime everything is so much easier. Sitting outside, children playing in the garden. A perfect night if it wasn't for the mosquitos :-(...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards