Direktlänk till inlägg 1 december 2009
I dag gjorde jag brunkål för första gången i mitt liv. Den är inte särskild brun, men jag var kanske för snål med sirapen. Hur som helst är det väldigt enkelt att göra, så det finns egentligen ingen anledning att köpa. I det receptet jag gjorde skulle vitkålen kokas, sen in i ugnen med sirap på, efter 30 minuter hälde jag på buljong och sen efter 30 minuter tog jag ut den och kryddade med salt, vitpeppar, kryddpeppar och ättika. Ta da - färdigt! I morgon ska jag göra det andra kilot, som jag bara hann koka i dag. Brunkål äts i Skåne till skinkan för er som inte vet. Ska nu frysa in den och sen får den vänta tills julafton innan den äts upp...
Heute habe ich zum ersten Braunkohl gemacht. Es ist ziemlich einfach und eigentlich gibt es keinen Grund es zu kaufen. Man braucht nur Weisskohl, Sirup, Brühe, Salz, Weisspfeffer, Gewürzpfeffer (so heisst es wahrscheinlich nicht aber das ist von Schwedisch übersetzt) und Essig. Zuerst kochen, danach im Ofen braten. In Südschweden (Skåne) isst man Braunkohl zusammen mit Schinken zu Weihnachten. Morgen werde ich das zweite Kilo fertig machen. Habe es heute nur gekocht.
I saw these agora in a Ecco store in Aachen and wanted to but them all, but it was 31 degrees......
Today we're eating our own potatoes. Yippie yeah!
Had some friends over för dinner - bbq - and it was so nice to see them again. In the summertime everything is so much easier. Sitting outside, children playing in the garden. A perfect night if it wasn't for the mosquitos :-(...
| Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 | 11 | 12 |
13 |
|||
| 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 |
20 | |||
| 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 |
27 |
|||
| 28 | 29 |
30 |
31 | ||||||
| |||||||||