Alla inlägg under mars 2009

Av Josefin - 14 mars 2009 20:07

Agnes

Av Josefin - 14 mars 2009 20:05

Caroline af Ugglas

Av Josefin - 14 mars 2009 20:04

Mans Zelmerlöw

Av Josefin - 14 mars 2009 10:01

Sixten och jag laddar upp inför kvällens melodifestivalfinalen med att youtuba alla bidrag! Oj, oj, oj - det blir svart att rösta i kväll för min del. Sixten har det lätt - eftersom Amy Diamond har akt ut, kommer han att sms-rösta för MOLLY. Jag är lite mer inne pa 2 olika trios, samt en adlig tjej... Aterkommer med alla bidragen!

Av Josefin - 13 mars 2009 00:01

Buchweizenbrot mit Aprikosen und Samen - 1 Brot

4 DL Dinkelmehl/Weizenmehl

1 DL Buchweizenmehl

2 DL Haferflocken

1 DL Leinsamen

2 DL Sonnenblumenkernen

1 DL Kürbiskernen

2 TL Bicarbonate

2 TL Salz

1 Apfel

1 DL getrocknete Aprikosen

0,5 DL Honig

4,5 DL Naturjoghurt


So macht man:

1. Ofen auf 175 Grad vorheizen.

2. Alle trockene Zutateten in enem Schüssel mischen.

3. Apfel entkernen und in kleine Stücke schneiden. Aprikosen mit einer Schere teilen.

4. Honig, Joghurt, Apfel und Aprikosen reinrühren.

5. Der Teig in einen 30 x 10 cm-großen Form reingießen. Der Form soll mit Margarine und Mehl vorbereitet sein (auf schwedisch würde es gebuttert und gemehlt heißen, aber so heißt es vielleicht nicht in Deutschland, aber ihr weißt was ich meine.) Samen/Kernen und Haferflocken rüberstreuen und Mehl rüberpudern.

6. 60 Minuten im Ofen - niedrigen Teil - stehen lassen.

7. Nimm das Brot raus, nimm es aus dem Form raus und lass auf einem Gitter in einem Tuch abkühlen.

Av Josefin - 12 mars 2009 21:27

Bovetelimpa med aprikoser och frön - 1 limpa

4 dl dinkel-/vetemjöl

1 dl bovetemjöl

2 dl havregryn

1 dl linfrön

1 dl solrosfrön

1 pumpakärnor

2 tsk bikarbonat

2 tsk salt (ev. havssalt)

1 äpple

1 dl torkade aprikoser

1/2 dl honung

4 1/2 dl naturell yoghurt


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

3. Kärna ur, klyfta och skär äpplet i skivor. Klipp/skär aprikoserna i små bitar.

4. Rör ner honung, yoghurt, äpple och aprikoser.

5. Häll smeten i en smord och mjölad brödform eller liknande, c:a 30 x 10 cm. Toppa med frön och havregryn och pudra över lite mjöl.

6. Grädda på nedersta falsen i c:a 60 minuter.

7. Ta ut bröde, stjälp upp det på ett galler och låt svalna, gärna under duk.

Av Josefin - 12 mars 2009 07:54

                                                  
                           

Av Josefin - 12 mars 2009 07:50

Gratulerar:/Gratuliere:


Kronprinsessan Victoria/Kronprinzessin Victoria

Victoria Irene Karlsson

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards