Alla inlägg under april 2009

Av Josefin - 4 april 2009 13:46

Die Übersetzung kommt! Habe so viel zu tun...

Av Josefin - 1 april 2009 21:27

Var på Folktandvården i morse när de öppnade klockan 07:30 och anmälde oss som ett akutfall. De var så snälla och ändrade sitt schema, så att Sixten skulle kunna bli undersökt på morgonen. Fick komma in efter 5 minuter. Ganska snart fastställde tandläkaren att tanden måste dras ut. Vid den undersökningen satt Sixten i mitt knä (jag är ju inte riktigt bästa polare med tandläkare - har inte tandläkarskräck, men tycker verkligen inte om det).


När man ska göra det på så små barn, ger man dem först lite lugnande. Denna får man som en "spruta" i rumpan och Sixten HATAR verkligen sådana. Det slutade med att tandläkaren och jag fick hålla i honom när han splattrade som en hal ål och ville loss. Ingen rolig start! När det lugnande medlet slår till, blev han lite darrig i benen och då måste man ha lite koll på honom, så att han inte trillar och slår sig. Vill ju knappast ha fler skador än de vi redan har...


Sen fick han komma in till tandläkaren igen och då var det dags för röntgen. Där syns klart och tydligt att tanden inte går att rädda. Sen var det dags för STORA sprutan med bedövning och som en liten bieffekt svullnade hans överläpp upp och han såg ut som om han hade världens prilla inlagd. Tandläkaren tog fram tången hon skulle använda, tandsköterskan satte en plastkopp i mungipan på Sixten, så att han inte skulle kunna stänga munnen under ingreppet och jag fick den stora äran att hålla i hans armar och ben, så att han inte skulle kunna vifta/sparka med dem. Det tog nog inte mer än en minut, så var tanden ute. Därefter skulle Sixten bita på en bomullstuss för att stoppa blödningen. Sen fick vi gå tillbaka till vilrummet och vänta på att bedövningen skulle släppa och att det lugnande skulle sluta verka. Tandläkaren kom och tittade till honom vid flera tilllfällen. Sen fick vi gå hem och han skulle hållas hemma hela dagen, inte någon mat/dryck/sömn de närmaste 2 h och ta det lugnt (alltså ingen cykling under dagen). Sen kan han äta och dricka vad han vill.


När vi kom hem satte jag på en Bamse-film till honom och la mig på soffan för att vila lite - hade inte varit någon perfekt sömn under natten. Vaknade till hur ofta som helst och tände lampan för att se hur Sixten låg i min säng. Vill ju gärna att han skulle ligga på rygg på handdukarna i fall munnen skulle börja blöda igen. Jag somnade till lite och vid 11:30 åt vi frukost/lunch - fil och flingor, samt mackor. Sixten åt TRE tallrikar vaniljyoghurt med päronsmak (så himla god!) och en macka med ost. Behövde bara skära bort kanterna åt honom. Till middag åt vi stekt Kung Ingels korv, mammas hemmagjorda bruna bönor och rårivna morötter. Nu är allt som vanlig igen!


I morgon är det dags för förskolan igen och han ska faktiskt få följa med de äldre barnen på utflykt - ska till någon djurpark på förmiddagen.

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23
24
25 26
27 28
29
30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards